zondag 20 februari 2011

Babi Ketjap met gember en Chinese rijst met spitskool en paprika

Benodigdheden:

400 g witte rijst
1 stukje (ca. 5 cm) verse gember
1 rode paprika
400g hamlapjes
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Boemboe voor Babi Ketjap
Conimex Gembersiroop
400g gesneden spitskool
1 ei
75g taugé


Bereiding:


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.

Schil de gember en snijd in dunne reepjes. Snijd de paprika in heel kleine stukjes. Snijd de hamlapjes in blokjes.

Verhit een (hapjes)pan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin het vlees en de gemberreepjes ca. 3 min. Voeg de boemboe en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe. Voeg op het laatst een scheutje gembersiroop toe.

Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paprika en de spitskool ca. 5 min. Voeg de rijst toe en schep goed door. Breek het ei erboven en roerbak tot het ei gestold is, voeg de taugé, en 2 el van de babi ketjapsaus toe en roerbak 1 min.

Verdeel de Chinese rijst over 4 grote borden, schep de babi ketjap ernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten