donderdag 12 maart 2009

Boerensoep

Ingrediënten :

2 uien
2 preien
6 wortelen
Het binnenste van een witte kool
1 kleine knolselderij
8 radijsjes
4 aardappelen
2 liter bouillon
Peper
Zout
Kruidentuiltje
1 theelepel suiker
25 gr gehakte peterselie
Broodstengels of geroosterd brood
Boter
Nootmuskaat

Bereiding:

Reinig de uien, de prei en de wortelen en snijd ze in grove stukken
Was de witte kool en snijd hem in stukken
Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken
Verwijder het loof van de radijsjes en was ze
Schil, was en snijd de aardappelen eveneens in stukken
Kook intussen de bouillon en voeg de gesneden groenten, de kruiden en de suiker bij de kokende bouillon
Laat gaar koken en verwijder dan het kruidentuiltje
Strooi juist voor het opdienen de gehakte peterselie in de soep
De soep wordt gegeten met broodstengels of geroosterd brood, besmeerd met boter en bestrooid met een weinig nootmuskaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten