Ingredienten
400 gram hazenrugfilet
1 theelepel tijm
zeezout
groene peperkorrels
60 gram eidooier
3 deciliter room
2 flesjes bokbier
100 gram magere spekblokjes
8 grote groene koolbladeren
nootmuskaat
2 deciliter wildfond
1 eetlepel honing
3 jeneverbessen
75 gram koude boter in blokjes
Voor de garnering:
15 gram pijnboompitten
1/2 krop eikenbladsla
1/2 bakje veldsla
1/2 bakje rucola
Bereiding
Blancheer de koolbladeren. Snijd de filets in blokjes en pureer deze in de keukenmachine. Voeg tijm, zeezout en peperkorrels toe. Voeg er nu eerst de eidooier door en daarna de 3 deciliter room en 1/2 deciliter bier. Zet de hazenfarce in de koelkast. Bak de spekblokjes uit en blus ze af met 1 flesje bier. Kook het bier tot de helft in en leg de koolbladeren in de pan. Breng op smaak met nootmuskaat en laat het geheel enkele min. zachtjes koken. Bekleed een cakevorm met huishoudfolie en leg er de koolbladeren in. Vul tot de helft met hazenfarce en dek dit af met koolblad. Vul verder met hazenfarce en vouw de koolbladeren over de vulling. Zet de cakevorm in een braadslee met kokend water en plaats deze in een voorverwarmde oven van 180 graden C. voor 35 min. Kook de wildfond in met 2 deciliter bier, de honing en de jeneverbessen. Klop de boter er in klontjes door. Was, slinger droog en pluk de slasoorten. Rooster de pinboompitten in een droge koekenpan. Presentatie: Keer de cakevorm om, verwijder het folie en snijd met een scherp mes de pastei in plakken. Leg op elk bord een plak pastei en schenk er wat saus over. Garneer de borden met sla en pijnboompitten.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten