donderdag 12 maart 2009

Notentaartjes

Ingrediënten:

60 gr bloem
60 gr boter
40 gr pijnboompitten, walnoten of pecannoten
20 gr boter
175 gr suikerstroop
2 el bruine suiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC hetelucht 160ºC. Vet de muffinvormen in.
Zeef de bloem in een kom en meng met de vingertoppen de klontjes boter door de bloem tot het geheel op broodkruimels lijkt. Vorm hiervan een bal op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een 3 mm dikke lap. Steek er 5-6 cm grote gekartelde rondjes uit. Druk ze in de muffinvormen. Verdeel de gehakte noten over een bakplaat en rooster ze in 2-3 minuten goudbruin. Neem ze van de plaat, laat ze afkoelen en verdeel ze over het deeg.
Meng de gesmolten boter, suikerstroop en suiker in een kom en roer dit door. Giet wat van het mengsel over de noten.
Bak de taartjes in 15 minuten goudbruin. Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen. Bestrooi ze voor het serveren eventueel met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten