zaterdag 14 maart 2009

Sjaslik

Ingredienten:
Voor 4 Personen:

- 1 kg mager lamsvlees- 5 uien- 2 laurierblaadjes- 1/2 L witte azijn- peper en zout

Bereidingswijze:

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 3 op 3 cm. Snij 3 uien in ringen. Maak een marinade door de witte azijn, uiringen en laurierblaadjes te mengen. Breng deze rijkelijk op smaak met peper en zout. Doe het vlees in een grote kom en meng er de marinade goed door. Laat minstens 4 uur marineren in de koelkast en schep alles af en toe eens om. Snij de 2 overgebleven uien in partjes en rijg ze met de vleesblokjes afwisselend aan satestokjes. Bak de sjaslik op de grill of de BBQ langs alle kanten mooi bruin terwijl u ze regelmatig bestrijkt met de azijnmarinade.

Lekker met een frisse salade en Tzatziki.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten