donderdag 12 maart 2009

Turkse Linzensoep

Ingrediënten :

2 eetlepels boter
3 kleine gesnipperde uien
3 teentjes knoflook uit de knijper
1 kop rode linzen, een nacht geweekt en afgegoten
1 theelepel paprikapoeder
2 laurierblaadjes
Snufje basilicum
1 theelepel zout
Versgemalen zwarte peper
2 liter kippen- of runderbouillon
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding:

Verhit de boter in een grote soeppot en sauteer de uien en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur
Voeg er de linzen, paprika, laurier, basilicum, zout, peper en bouillon bij en breng het geheel aan de kook
Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1 1/2 uur koken
Pureer de soep en wrijf haar door een zeef
Verhit nogmaals tot er damp af komt
Serveer de soep, bestrooid met peterselie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten