woensdag 11 maart 2009

Meringue met mokkacrème

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eieren
275 g poedersuiker
1 eetlepel oploskoffiepoeder
1¼ dl slagroom
1 eetlepel suiker
1 zakje slagroomversteviger
kaneelpoeder
12 chocolade-mokkaboontjes

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 100°C. De bakplaat bekleden met bakpapier. Hierop met een glas (Ø 10 cm) vier cirkels tekenen.De eieren splitsen. Met een mixer de eiwitten au bain-marie schuimig kloppen. Al kloppend 250 g poedersuiker toevoegen. Blijven kloppen tot stijve plukken ontstaan (± 15 minuten).Het eiwit in een spuitzak met een gladde spuitmond scheppen en vier bodemrondjes met opstaande rand op de cirkels op het bakpapier spuiten, zodat schuimbakjes ontstaan (van de rest van het eiwit toefjes spuiten).In het midden van de oven de bakjes (en toefjes) in ± 1¼ uur laten drogen.Met een mixer de eierdooiers en 25 g poedersuiker in ± 3 minuten dik en romig kloppen. De oploskoffie vermengen met 2 eetlepels heet water en dit door het dooiermengsel kloppen.De slagroom met de suiker en de slagroomversteviger bijna stijf kloppen. Het dooiermengsel erdoor scheppen. De crème tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.De schuimbakjes bestrooien met een snufje kaneel en vullen met mokka-crème.De meringues garneren met mokkaboontjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten