zondag 15 maart 2009

Brusselse witloftaartjes

Ingredienten :

1 groot vel bladerdeeg
4 stronkjes witloof
1 flesje geuze
1 gerookte kippenfilet
boter
nootmuskaat
peper en zout
voor het quichebeslag:
1 ei
1 dl room
1 dl melk
150 g Brusselse kaas
nootmuskaat
1 koffielepel gehakte rozemarijn
peper en zout

Benodigdheden :

4 taartvormjes 10 cm doorsnede
BereidingBekleed individuele taartvormpjes met bladerdeeg en prik het deeg in met een vork. Snijd het witloof fijn en stoof het aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en blus met een scheutje bier. Doe er de in stukken gesneden kippenfilet bij. Mix de ingrediënten voor het beslag. Doe het witloof in de taartvormpjes en giet er het beslag over. Bak de taartjes 20 minuten in een oven op 170°C. Serveer met een frisse salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten