woensdag 11 maart 2009

Brownietaart met ganache

Ingrediënten voor 12 personen:

150 g pure chocolade
200 g boter
200 g bruine basterdsuiker
3 eieren
150 g bloem
1 theelepel bakpoeder
250 g blanke hazelnoten, grof gehakt
4 eetlepels noten- of koffielikeur
200 g bittere chocolade
3¼ dl slagroom

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 175°C. Een springvorm (Ø 20 cm) invetten.De pure chocolade, de helft van de boter en de basterdsuiker verwarmen tot de chocolade gesmolten is, het dan ± 10 minuten laten afkoelen. De eieren schuimig kloppen. De bloem en het bakpoeder erdoor kloppen.De chocolademengsel en 150 g noten erdoor scheppen. De massa overdoen in de vorm en de taart in het midden van de oven in ± 35 minuten gaar bakken. Laten afkoelen en de taart besprenkelen met likeur.De bittere chocolade met 2 dl slagroom laten smelten en al roerende aan de kook brengen. De pan van het vuur nemen en het mengsel met de mixer doorkloppen tot een dikke crème ontstaat (= ganache). De taart rondom bestrijken met de lauwwarme crème.De rest van de crème laten afkoelen tot het nog nèt smeerbaar is en dit over de bovenkant van de taart verdelen.De rest van de hazelnoten rondom de taart strooien en de rest van de slagroom half stijf kloppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten