Ingrediënten:
4 plakken chocoladecake
2 eetlepels sinaasappellikeur
4 eetlepels sinaasappelmarmelade
4 blaadjes witte gelatine
2 eetlepels suiker
2 zakjes cappuccino vanille (Nescafe)
250 ml slagroom
1 eetlepel nougatine
4 soufflévormpjes à 1½ dl
plasticfolie
Bereiding:
De soufflévormpjes bekleden met plasticfolie. Uit elke plak cake (met behulp van de vormpjes) rondjes steken. De cake besprenkelen met likeur en bestrijken met marmelade.De gelatine ± 5 minuten in ruim koud water weken. Intussen in een pan 1 dl water aan de kook brengen. De suiker en de cappuccino al roerend erin oplossen. De gelatine uitknijpen en van het vuur af al roerend oplossen. Het cappuccinomengsel tot kamertemperatuur laten afkoelen.Intussen de slagroom stijf kloppen. Het cappuccinomengsel erdoor spatelen, de crème over de soufflévormpjes verdelen en de plakjes cake met de besmeerde kant onder erop leggen.De toetjes in de koelkast ± 1 uur laten opstijven.Bordjes op de vormpjes leggen, samen keren en de soufflétjes uit de vormpjes laten glijden. Het plasticfolie verwijderen en de nougatine erover strooien.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten