woensdag 11 maart 2009

Baklava

Ingrediënten voor 10 à 12 personen:

250 g walnoten, hazelnoten of pijnboompitten, fijn gehakt
250 g amandelen, fijn gehakt
50 g suiker
12 vellen fillodeeg, ontdooid
100 g boter, gesmolten
250 g honing
vierkante bakvorm of braadslee van ± 20 x 30 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C en vet de bakvorm in.De noten en de suiker mengen. In de bakvorm drie vellen fillodeeg op elkaar leggen, elk vel met gesmolten boter bestrijken.Een derde deel van het notenmengsel erover strooien. Op dezelfde manier nog twee lagen van drie vellen fillodeeg met een derde deel van de noten in de vorm leggen. Eindigen met drie lagen fillodeeg. Het bovenste vel ruitvormig insnijden en met wat boter bestrijken.De baklava ± 1 uur in de hete oven bakken.De honing verwarmen en over de warme baklava schenken.Laten afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten