woensdag 11 maart 2009

Mon chou perzikijs

Ingrediënten:

200 g mon chou
2 eieren
90 g suiker
½ literblik perziken
cakevorm
evt. slagroom voor de garnering

Bereiding:

Laat de mon chou op kamertemperatuur komen en de perziken uitlekken. Pureer het fruit in een foodprocessor of wrijf het fruit door een zeef. Splits de eieren. Doe de helft van de suiker bij het eigeel, de andere helft bij het eiwit. Klop het eigeel met een mixer dik en romig. Roer de mon chou los met een mixer of in een foodprocessor. Klop de mon chou door het eigeel en roer het gepureerde fruit erdoor.Klop de eiwitten stijf. Spatel het mon chou-mengsel door de eiwitten.Giet het mengsel in de cakevorm en plaats de vorm minimaal 3 uur in de diepvries. De cake ongeveer een half uur voor gebruik uit de diepvries halen. Serveer het ijs in plakjes en spuit er eventueel een toefje slagroom bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten