donderdag 12 maart 2009

Garnalensoep uit peru

Ingredienten:

2 eetlepels olijfolie
1 gesnipperde ui
4 teentjes knoflook
3 eetlepels tomatensaus
6 koppen visbouillon (van koppen en graten en daarna gezeefd)
1/2 kop groene erwten
1/2 kop jonge mais
2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 theelepel zout
1/4 theelepel chilipoeder
1 theelepel marjolein of oregano
1 pakje roomkaas of kwark (90 gr)
2 koppen melk
24 grote diepvriesgarnalen (ontdooid, gepeld en de rugstreng verwijderd)
4 losgeklopte eieren
6 kleine gebakken visfilets

Bereiding:

Laat de olie heet worden in een soeppot of pan en fruit de ui en knoflook tot ze mooi bruin zijn
Haal de knoflook eruit
Voeg de tomatensaus, visbouillon, erwten, mais, aardappelen, zout, chilipoeder en marjolein (of oregano) toe
Breng het aan het sudderen en laat het 20 minuten zacht koken
Klop de roomkaas of kwark tot ze zacht is en doe ze steeds roerend beetje bij beetje bij de soep
Doe er al roerend de melk bij, breng het zacht aan de kook en voeg de garnalen toe
Laat het 3 minuten sudderen en neem dan de pot of pan van het vuur
Roer geleidelijk 2 koppen hete soep bij de losgeklopte eieren
Giet het eimengsel terug in de soep en laat die al roerend op laag vuur opnieuw heet worden
DE SOEP MAG NIET MEER KOKEN!!!! (Anders gaan de eieren schiften)
Leg een stuk gebakken visfilet in elke soepkom en schep de soep over de vis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten