Ingrediënten :
150 gr spruiten
2 aardappelen
2 wortelen
100 gr erwten
1/2 knolselder
2 preistengels
2 uien
2 rapen
Boter
Kippenfond
Eventueel vleesballetjes en/of rundsbouillon
Bereiding:
Er is een arme en een rijke versie van deze soep
Aan de laatste worden nog vleesballetjes toegevoegd
De kippenfond wordt dan eventueel vervangen door rundsbouillon
Versnijd eerst de groenten: knolselder, wortelen, rapen en aardappelen in dobbelsteentjes; prei en ui in schijfjes; spruiten in kwartjes; selder in blokjes
Stoof de groenten aan in boter en bevochtig met kippenfond
Breng aan de kook, laat zachtjes gaar koken en kruid met peper en zout
Vervang voor de rijkere versie de kippefond door de rundsbouillon
Snijd het kookvlees van de bouillon eventueel in dobbelsteentjes of voeg er vleesballetjes aan toe
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten