donderdag 12 maart 2009

Chinese tomatensoep

Ingredienten:

1 l sterke bouillon
50 gr bloem
1 dl koude melk
3 el. tomatenpuree
1 tl. wijnazijn
1 mespunt knoflookpoeder
1/2 tl djahe
2 el suiker
2 el kleine stukjes ham
2 el kleine stukjes gaar kippen of varkensvlees
Paar druppels sherry
1/2 dl koffiemelk of room
1 el zout
1/2 tl ve-tsin

Bereiding:

Breng de bouillon aan de kook
Maak een mengsel van bloem, melk, tomatenpuree, azijn, knoflookpoeder, djahe, en suiker en voeg dit al roerend aan de bouillon toe
Laat dit nog 5 minuten zachtjes doorkoken
Doe het vlees erbij en laat het geheel nog even doorkoken
Daarna koffiemelk, sherry, zout en ve-tsin toevoegen
Serveer de soep in kommen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten