woensdag 11 maart 2009

Crème van witte wijn

Ingrediënten:

1 citroen
1½ dl droge witte wijn
1 dl water
125 g suiker
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels water
2 eiwitten
4 lange vingers

Bereiding:

Was de citroen grondig en rasp het schilletje heel fijn. Druk het sap uit de citroen in een pannetje en doe de geraspte schil, de wijn, het water en de suiker hierbij.Breng dit mengsel aan de kook. Roer totdat de suiker is opgelost.Meng in een kleine schaal de maïzena en het water samen. Voeg dit papje onder goed roeren aan het wijnmengsel toe en blijf roeren tot het geheel gebonden is. Laat dit afkoelen.Sla de eiwitten stijf en spatel deze dan luchtig door de crème.Verdeel de wijncrème over vier mooie wijnglazen en bewaar deze in de koelkast. Geef bij dit dessert lange vingers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten