donderdag 12 maart 2009

Roomkaastaartjes

Ingrediënten:

250 gr biscuitjes
125 gr gesmolten boter
250 gr roomkaas
125 gr zure room
125 gr basterdsuiker
2 eieren
1 el citroensap
2 el bloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C hetelucht 150°C.
Vet de muffinvormen in en bekleed elk kuipje met bakpapier.
Stamp de biscuitjes heel fijn en roer er de gesmolten boter door. Druk steeds 1 theelepel mengsel stevig in de kuipjes. Zet de vormen in de koelkast.
Splits de eieren. Klop de zachte roomkaas, zure room en suiker tot een glad mengsel. Roer er de eierdooiers, citroensap en bloem door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het roomkaasmengsel. Schep 1 eetlepel van het mengsel in elk kuipje en bak de taartjes 15-20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten