zaterdag 16 april 2011

Rode uien en paprika sajoer met gegrilde lamskoteletjes en notenrijst

Benodigdheden:

3 rode paprika's
6 rode uien
100 g gezouten gemengde noten
400 g lamskoteletjes
2 el Conimex Ketjap Manis
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
400 g witte rijst

Bereiding:

Maak de paprika's schoon en snijd in stukken. Pel en snijd de uien in partjes. Hak de nootjes grof.
Meng de koteletjes in een kom met 2 el Conimex Ketjap Manis en 2 el Conimex Wok Olie en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de ui en paprika ca. 3 min. Voeg de Conimex Boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
Verhit ondertussen een grillpan of de grill en gril de koteletjes ca. 2 minuten aan elke kant.
Meng de rijst met de nootjes.
Verdeel de rijst en de sajoer over 4 grote borden. Leg de gegrilde lamskoteltjes erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten