donderdag 12 maart 2009

Zwarte bessen muffins

Ingrediënten:

300 gr bloem
2,5 tl bakpoeder
1/4 tl zuiveringszout
snufje zout
100 gr witte basterdsuiker
1-2 tl citroenschil
150 gr verse zwarte bessen
1 ei
2,5 dl melk
90 gr boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht 160°C.
Bestrijk 14 cakevormpjes met olie of gesmolten boter.
Meng de gezeefde bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout in een grote kom en voeg dan suiker en fijn geraspte citroenschil toe. Goed mengen en daarna de zwarte bessen erdoor roeren.
Ei, melk en afgekoelde, gesmolten boter met een garde kloppen en over het meelmengsel gieten. Met een lepel tot een gladde massa mengen. Deeg in de cakevormpjes scheppen en tot 2/3 vullen.
Muffins 15-20 minuten bakken tot ze lichtbruin en gerezen zijn.
3-5 Minuten in de vormpjes laten, dan op een rooster laten afkoelen.

Je kan ze ook maken met verse of ingevroren frambozen, aardbeien of kersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten