dinsdag 10 maart 2009

Bavarois van tomaat met garnaaltjes

Ingredienten

2 blaadjes gelatine
2.5 el. citroensap
2 dl. tomaten, gepureerde
1 dl. slagroom
Worcestershiresaus
Peper
Zout
100 gr. eikenbladsla, gesneden
100 gr. veldsla
300 gr. garnaal, Hollandse
Kervel
3 el. sinaasappelsap, vers
1 el. port, rode
1 el. gevogeltefond
2 el. edik
2 el. notenolie
4 el. maïskiemolie
1 tl. mosterd

Benodigdheden

kleine eenpersoonsvormpjes of een cakeblik met een inhoud van circa 0,5 liter
staafmixer

Bereiding

Gebruik voor de edik bij voorkeur een sinaasappel-edik. In plaats van eikenbladsla gemengd met veldsla kunt u ook een andere slamelange nemen, met bijv. schoongemaakte kropsla. Week de gelatine circa 10 minuten in koud water. Verwarm het citroensap met de gepureerde bliktomaten en los hierin de gelatine op. Klop de room op en spatel die door het licht afgekoelde en lobbige mengsel. Breng het geheel op smaak met de Worcestershiresaus en peper en zout. Vul met dit mengsel de kleine vormpjes of het cakeblik. Laat de bavarois circa 4 uur opstijven in de koelkast. Meng voor de vinaigrette het sinaasappelsap, de port, het gevogeltefond, de (sinaasappel-)edik, de notenolie, de ma?skiemolie, de mosterd, peper en zout met een staafmixer. Verdeel de sla in een krans op de borden en leg hierin een bedje van garnalen. Dompel de vormpjes in heet water en stort ze op de garnalen. Garneer met de kervel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten