donderdag 12 maart 2009

Creoolse Pindasoep

Ingrediënten:

450 gr rundvlees in blokjes van 2 1/2 cm
6 koppen water
4 vleesbouillonblokjes
1 gesnipperde ui
1/4 theelepel zout
Versgemalen zwarte peper
1 kop pindakaas
1 groene Spaanse peper van zaad ontdaan en gehakt
4 rode paprika's uit blik in repen gesneden

Bereiding:

Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout en peper in een soeppot of pan en breng het aan de kook
Zet het vuur laag, sluit de pot of pan en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is
Doe de pindakaas in een kom, voeg al roerend 1 kop van de hete bouillon toe en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost
Doe het pindamengsel in de soep, beetje bij beetje, steeds goed roerend
Doe er vervolgens de groene pepers bij en laat het zonder deksel 15 minuten sudderen
Doe er, als de soep klaar is, al roerend de repen paprika bij en serveer de soep onmiddellijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten