donderdag 12 maart 2009

Duvelse soep met krab

Ingrediënten :

200 gr krab (diepvries of blik)
7 dl visbouillon, eventueel instant
2 1/2 dl Duvel
2 dunne preien
4 ontvelde tomaten
Zout
Witte peper
1 1/2 eetlepel maïzena
1 theelepel worcestershiresaus
1 eetlepel versgehakte peterselie

Bereiding:

In deze soep met krab wordt Duvel van de brouwerij van Moortgat in Breendonk verwerkt
Omdat het bier in de fles hergist, dient men bij de bereiding van de soep erop te letten, dat het "depot" met een laatste restje bier in de fles achterblijft
Laat de diepgevroren krab ontdooien (of de krab uit blik uitlekken), verwijder de kraakbeenachtige delen en snijd de krab in kleine stukjes
Breng de bouillon aan de kook en schenk er voorzichtig het bier bij (let op het depot!)
Laat het mengsel 5 minuten doorkoken
Reinig de prei, snijd de witte en lichtgele delen in uiterst smalle reepjes en laat de prei enkele minuten in de bouillon koken
Halveer de tomaten, neem de kernen, het zaad en het vocht weg en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes
Maak de maïzena aan met 3 eetlepels water en roer het mengsel onder de kokende bouillon
Voeg vervolgens de tomaten en de krab toe en breng de soep op smaak met wat zout, peper en worcestershiresaus
Schep de soep in voorverwarmde kommen of borden en strooi er de peterselie over
Geef er sneetjes stokbrood bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten