zondag 15 maart 2009

Broodjes lekker voor bij de soep

Ingredienten :

baquettedeeg, bladerdeeg

Bereiding:

Knakworstbroodjes baguettedeeg mosterd geraspte kaas cocktail-knakworstjes Snij de deeglapjes in vieren, rol uit, bestrijk met mosterd, strooi de kaas erover, beleg met een worstje en rol op. Bakken op 200°.

Aspergebroodjes:

diepvries-bladerdeeg asperges (vers of uit blik) gehakte ham geraspte kaas losgeklopt ei peterselie Ontdooi het deeg, snij de asperges zo bij dat ze op de lapjes passen (het wordt een soort saucijzenbroodje). Pureer het afsnijsel met per broodje 50 g ham en 25 g kaas, bestrijk de deeglapjes met dit mengsel, leg per lapje 4 asperges erop, bestrooi met peterselie en geraspte kaas en rol op als een saucijzenbroodje. Leg met de naad omlaag op bakpapier op een bakblik, bestrijk met losgeklopt ei, bestrooi met grofgeraspte kaas en bak 20 minuten op 225°. Serveren met vermicelli-kippensoep.

Pestobroodjes:

2 lapjes Danerolle baquettedeeg bloem pesto 2 lepels pijnboompitjes losgeklopt ei Bestrooi de deeglapjes met bloem, bestrijk dun met pesto, bestrooi met de pitjes, rol op en snij in 4 dikke plakjes. Leg op de bakplaat, bestrijk met ei en bak 15 minuten op 225°.

Baquette pesto:

Snij 1 baguette in plakken. Roer 3 lepels groene pesto door 3 lepels olijfolie, breng op smaak met zout. Besmeer de broodjes aan beide kanten. Rooster 5 cm onder de hete grill in 4 minuten bruin, keer halverwege. Voor bij soep, of als toast bij de borrel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten