Ingrediënten:
250 gr bloem
125 ml water
50 gr boter of margarine
1/2 tl zout
een beetje olie
250 gr gemalen maanzaad
1/4 slagroom
75 gr suiker
50 gr boter of margarine
65 gr gemalen amandelen
65 gr rozijnen
65 gr gehakte sukade
40 gr boter
4 el paneermeel
poedersuiker
Voorbereiding:
Maak het deeg zoals bij het (basisrecept 2) staat aangegeven en bestrijk het met een beetje olie. Doe het onder een schaal en laat het 30 minuten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven doek. Strooi regelmatig wat bloem op de deegroller zodat het niet gaat plakken. Als het deeg doorschijnend is, er gesmolten boter op strijken en paneermeel op strooien.
Kook voor de vulling gemalen maanzaad, room en suiker tot een dikke brij. doe er boter bij en laat het afkoelen. Als het koud geworden is de gehakte amandelen, sukade en rozijnen erdoor roeren.
Strijk de vulling over 2/3 deel van het deeg en vouw langs de lange zijden het deeg een stukje om. Begin aan de korte kant met oprollen. Gebruik de doek om scheuren van het deeg tegen te gaan. Druk de randen goed vast.
Vet een bakblik in, leg de strudel erop en bak de strudel 50-60 minuten.
Als de strudel klaar is meteen met poedersuiker bestrooien en warm opdienen.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten