zondag 15 maart 2009

Cassoulet van mosselen en garnalen

Ingredienten :

1 peterseliewortel
1 venkelknol
8 sjalotjes
10 knoflookteentjes
2 vleestomaten
6 grote garnalen
500 gram mosselen
6 jacobsmosselen
4 el olijfolie
1/2 citroen
2 dl Riesling
2 dl gevogeltefond
1/2 bosje basilicum
zout
peper
1,5 dl crème fraiche
150 gram boter
1/2 bosje dille voor garnering

Bereiding:

Venkel schoonmaken en in blokjes nsijden. Peterseliewortel en sjalotje schillen en klein snijden. Knoflook schillen en halveren en een beetje pletten. Tomaten ontvellen, ontpitten en in dunne reepjes snijden. Pel de garnalen, maar laat de staartjes eraan zitten. Schalen bewaren. Maak met en scherp mes èèn inkeping aan de rugzijde en verwijder de zwarte darmstreng. Mosselen wassen en schoonmaken. In pan met 2 el olijfolie de schalen, de helft van de sjalotten en de knoflook aanzweten. Mosselen en basilicum toevoegen, afblussen met 1/2 el citroensap, wijn en fond. Alles afgedekt ca 10 min. laten smoren. Mosselen afgieten door een zeef, fond opvangen en de mosselen van de schelp ontdoen. In de helft van de gezeefde mosselfond venkel en peterseliewortel ca 8 min. laten garen. Dan reepjes tomaat en mosselen toevoegen, warm houden maar niet meer laten koken. De rest van de mosselfond inkoken, crème fraiche toevoegen en met koude boter monteren en warm houden. In een pan met 2 el olijfolie de rest van de sjalotten en knoflook aanzweten. Jacobsmosselen, garnalen en 2 takjes basilicum toevoegen en kort bakken. Met zout en peper op smaak brengen. SERVEREN: In een diep bord een bedje van mosselen en groenten, daarop de garnaal en jacobsmossel. Rondom een beetje saus toevoegen en garneren met een takje dille.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten