woensdag 8 april 2009

Ambyachi Kadi - mango kip curry

ingrediënts:

500 gr kip
2 mango's
440 ml santen
1 eetl olie
1 theel mosterd zaad
2 eetl boter
2 theel palmsuiker
3 cm kunyit
zout naar smaak


boemboe:

2 teentjes knoflook
3 cm jahe
4 peperkorrels
4 rode rawits
2 groene rawits


garnering

1 lenteui


bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boembe fijn tot een pasta en meng dit met de santen. Marineer hiermee het vlees voor tenminste 6 uur. Snijd de mango in reepjes. Wrijf of maal de kunyit fijn. Snijd de lenteui fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en rooster het mosterd zaad. Voeg dan de boter toe gevolgd door de mango, de palmsuiker en de kunyit en bak dit 1 minuut. Schep het mengsel uit de wok/wadjan en bak hierin de kip gaar. Dan het mango mengsel weer in de pan scheppen met het zout en nog 1 minuut bakken. Strooi de lenteui erover en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten