Ingredienten :
1 grote pot bruine bonen
250 gr gehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
4 theelepels paprikapoeder
100 gr magere spekblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
2 grote aardappelen
2 eetlepels ingelegde rode paprikareepjes
Mespunt cayennepeper
Een paar druppels tabasco
Zout
Bereiding:
Verdeel de bonen in twee‰n en wrijf de helft door een zeef
Smelt de spekblokjes zachtjes uit, voeg de gesnipperde ui en de knoflook, het verkruimelde gehakt, de paprikapoeder en de in kleine dobbelsteentjes gesneden aardappelen toe
Laat dit zachtjes in eigen vet en vocht smoren, onder af en toe goed omscheppen
Voeg dan de tomatenpuree, ± 1 1/2 liter water en de doorgewreven bonen met het vocht uit de pot toe
Breng dit goed roerend aan de kook en laat het enkele minuten zachtjes pruttelen
Voeg er dan de niet-doorgewreven bonen bij
Laat alles nog even verder pruttelen tot het goed heet is
Doe er tenslotte de paprikareepjes bij en breng de soep op smaak met cayennepeper en tabasco
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten