zaterdag 14 maart 2009

Artisjokken met paddestoelenragout

Ingredienten :

4 grote artisjokken
1 citroen
1 sjalotje
250 gram gemengde paddenstoelen
50 gram boter
2 eetlepels bloem
200 ml kookroom

Bereiding:

Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Snijd met een kartelmes een derde van de bovenzijde van elke artisjok af. Trek de buitenste blaadjes eraf en gooi die weg. Snijd de steel van de artisjokken af en smeer het snijvlak in met citroen. Snipper het sjalotje en snijd de paddenstoelen in stukken. Bereiding Doe de artisjokken in de pan en kook ze gaar in ca 25 minuten. Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin het gesnipperde sjalotje. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak ongeveer vijf minuten op matig vuur. Voeg dan de bloem toe en laat deze mee fruiten. Giet tenslotte de kookroom erbij en roer tot het geheel een stevige saus wordt. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kern (het hooi) uit de gare artisjokken en vul de ontstane holte met de paddenstoelensaus. Serveer warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten