dinsdag 10 maart 2009

Balletjes van gevogeltemousse

Ingredienten

250 g kippenlevertjes
2 eetl. sesamzaad
zonnebloemolie
1/2 l kippenbouillon (van een tablet)
1 eetl. crème fraîche
zout en peper
2 eetl. fijngeknipte bieslook

Bereiding

Was de kippenlevertjes en verwijder alle ongerechtigheden. Laat de levertjes uitlekken. Rooster het sesamzaad in enkele druppels olie lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kom. Bereiden: Kook de kippenlevers in de bouillon in circa 5 minuten net gaar. Snijd één levertje na 4 minuten door om te kijken of het vlees bijna roze van kleur is. De kippenlevertjes mogen niet te gaar en te hard zijn. Schep de levertjes uit de pan en pureer ze met behulp van een keukenmachine. Voeg tijdens het fijnmalen een klein scheutje bouillon toe. Het mengsel moet wel stevig blijven en niet te nat zijn, met de stevigheid van paté zodat er later balletjes van gemaakt kunnen worden. Schep de gepureerde levertjes in een kom en laat ze afkoelen. Roer de crème fraîche door het levermengsel en breng op smaak met zout en peper. Zet het mengsel een uur in de koelkast. Schep met een koffielepel hapjes uit de leverpuree en vorm er balletjes van. Rol de balletjes door de bieslook of door het sesamzaad. Leg de balletjes op een schaal en voorzie elk balletje van een prikker. Tip: Deze balletjes kunnen ook gemaakt worden van kant-en-klaar gekochte roompaté. Breng de paté op smaak met wat versgemalen peper. De plak paté kan ook in kleine vierkantjes worden gesneden. Druk de boven- en onderkant in sesamzaad of bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten