zondag 15 maart 2009

Asperge- garnalensalade

Ingredienten :

1 kilo witte asperges
250 gr.gekookte cocktailgarnalen (met staartje er nog aan)
Voor de sesamsaus:
1/2 tl.sesamzaadjes
1/8 tl.sechuanpepertjes (toko)
2 el.witte-wijnazijn
1 el.olijfolie
1 el.sesamolie
1 el.ketchup
2 el.japanse sojasaus
2 tl.chilipasta
2 tl.suiker
wat peper

Bereiding:

Rooster de sesamzaadjes voor de dressing in een droge koekepan lichtbruin.Rooster de sechuanpeepertjes ook licht in een droge koekepan en maal ze daarna fijn in een vijzel.Roer een dressing van de sesamzaadjes,pepertjes,wijnazijn,olijfolie,sesamolie,ketchup,sojasaus,chilipasta,suiker en de peper.Roer goed en zet de dressing voor gebruik weg.Snijd de onderkanten van de asperges en schil ze.Kook ze 5 min.tot ze knapperig zijn.Neem ze uit de pan,spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.Verdeel de asperges over 4 borden en verdeel de garnalen erover.Schenk vlak voor het serveren de dressing over de asperges.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten