woensdag 11 maart 2009

Bosbessentaart

Ingrediënten

150 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 ei
50 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
100 gr boter of margarine
750 gr verse bosbessen (of een grote pot)
100 gr suiker
4 beschuiten
2 eiwitten
75 gr suiker

Voorbereiding:

Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem. Strooi er de suikers en zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed van een springvorm de bodem en de rand met het deeg. Was de bosbessen en laat ze goed uitlekken. Vermeng ze met suiker en verkruimelde beschuiten en doe ze in de vorm. Bak de taart 20 minuten in de oven. Sla intussen de eiwitten zo stijf mogelijk en doe er tijdens het kloppen steeds wat suiker bij. Vul een spuit of spuitzak met het eiwit en spuit ruitjes op de taart. Schuif de vorm opnieuw in de oven en bak 10-20 minuten tot de taart lichtbruin is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten