donderdag 12 maart 2009

Chocoladekrakelingen

Ingrediënten:

250 gr bloem
180 gr boter of margarine
150 gr suiker
1 ei
geraspte schil van 1/2 citroen
30 gr gemalen witte amandelen
1/2 el rum
2 el cacao
250 gr poedersuiker
2 tl cacao
4-5 el rum

Voorbereiding:

Doe de bloem in een diepe kom en voeg gesneden boter, suiker, ei, citroenrasp, amandelen, rum en cacao toe. Kneed er een soepel deeg van.
Leg het 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Bereiding:

Warm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Maak van het deeg rolletjes van 1/2 cm doorsnee en 12 tot 15 cm lang.
Vet een bakblik in en leg de rollen er in de vorm van een krakeling op.
Druk de punten voorzichtig aan. Bak ze 10-12 minuten in het midden van de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Maak een glazuur van poedersuiker, rum en cacao en strijk het over de koekjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten