woensdag 11 maart 2009

Chocoladetaart met noten

Ingrediënten:

150 gr boter of margarine
geraspte schil van 1 sinaasappel
175 gr suiker
3 eieren
100 gr maïzena
2 tl bakpoeder
250 gr gemalen hazelnoten
100 gr boter of margarine
225 gr poedersuiker
50 gr cacao
1/2 tl poederkoffie
12 hazelnoten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker, sinaasappelrasp en eieren toe. Vermeng maïzena en bakpoeder en zeef het boven de boter. Schep het voorzichtig met een houten lepel om en voeg steeds een deel van de gemalen hazelnoten toe.
Vet een springvorm in, strooi er paneermeel in en doe het beslag erin. Bak de taart 45 minuten en laat hem op een rooster goed koud worden.
Roer voor het glazuur de boter schuimig en voeg afwisselend steeds een lepel poedersuiker en cacao toe. Los de koffie op in 2 eetlepels heet water en meng het door het glazuur. Bestrijk de buitenkant van de taart met glazuur, maak met een scherp mes een verdeling op de taart, in 12 stukken en leg op ieder stuk een hazelnoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten