Ingrediënten:
325 gr bloem
1 tl bakpoeder
100 gr gemalen amandelen
125 gr boter
125 gr suiker
3 eieren
1/2 dl melk
1 kg rijpe handperen
225 gr honing
250 ml water
0,6 dl perenbrandewijn
350 gr bittere couverture
125 ml slagroom
1 pakje vanillesuiker
Bereiding:
Bloem, bakpoeder, amandelen, boter, suiker, eieren en melk in een beslagkom doen en snel tot een glad deeg kenden. Afdekken en 15 minuten in de koelkast laten rusten.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Vet een springvorm van Ø 28 cm in met een beetje boter en verdeel het deeg over de bodem. Bak de bodem 45 minuten.
In de tussentijd de peren schillen, in vieren snijden en de klokhuizen verwijderen. Honing, water en perenbrandewijn in een pan aan de kook brengen, stukken peer toevoegen en enkele minuten laten koken (ze mogen niet te zacht worden).
Koek op een rooster laten uitdampen en afkoelen. Peren in een zeef of vergiet laten uitlekken. Als bodem en peren zijn afgekoeld, de peerstukjes op de koek rangschikken.
Couverture au-bain-marie laten smelten en over de peren gieten. Zorg ervoor dat de hele koek bedekt is. De chocolade in de koelkast laten opstijven.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten