dinsdag 10 maart 2009

Brie- peerflappen

Ingredienten

bladerdeeg
peer
brie
honing-mosterdsaus
ei



Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven op 200graden. Snijd de peer in hele kleine stukjes. Zorg dat je een hele zachte peer gebruikt. Snijd ook de brie in stukken. Het witte van de brie gebruik je voor de bovenkant en niet voor de vulling. Doe de brie en de peer bij elkaar, zorg dat de verhouding ongeveer 50/50 is en doe er een beetje honging-mosterdsaus doorheen. Snijd een plakje bladerdeeg in vieren en beleg elk vierkantje royaal met het peer/brie-mengsel. Vouw dan twee punten naar elkaar toe en druk goed aan. Je krijgt nu een driehoek (net als bij appelflappen) Druk met een vorkje nog even de randjes goed op elkaar en prik een gaatje in het flapje. Besmeer de bovenkant van het flapje met het ei. Leg bovenop de flapjes wat reepjes van het witte gedeelte van de brie. Leg de flapjes in een ovenschaal of gewoon zo op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven. Na 15 minuten zijn ze bruin en klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten