Ingredienten :
1 bloemkool
1/4 bloemkool groen
7 deciliter volle melk
190 gram bloem
2 eieren
200 gram noordzeegarnalen, gepeld
140 gram boter
150 gram gemalen kaas
peper en zout
snufje nootmuskaat
100 gram veldsla
Bereiding:
De bloemkoolroosjes gaar koken in gezouten water. Afgieten en pureren met de staafmixer. Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel belsag roeren. De garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter. Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Meteen serveren met kaassaus en garneren met veldsla
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten