woensdag 11 maart 2009

Amandelmakronen

Ingrediënten:

500 gr gemalen witte amandelen
500 gr suiker
sap en geraspte schil van 1 citroen
7 eiwitten
enkele vellen ouwel
Garnering:
60 gr hele witte amandelen

Bereiding:

Doe de amandelen, suiker, citroenrasp en citroensap en 2 eiwitten in een steelpan op heel laag vuur. Roer net zo lang tot de massa zich goed gaat verbinden. Het mag niet te heet worden. Laat het goed afkoelen.
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht 150°C).
Sla de rest van de eiwitten zeer stijf en klop ze door het beslag.
Leg de stukken ouwel op een ingevet bakblik en leg met behulp van twee lepels steeds bergjes beslag op de ouwel.
Bak ze 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze op een rooster afkoelen. Garneren met hele amandelen.

1 opmerking:

  1. Je hebt al mijn taartrecepten, koekjes en cakerecepten WOORDELIJK gekopieërd en op je site geplaatst.
    Bij GEEN ENKELE van die recepten heb je een bronvermelding opgenomen.
    Het staat duidelijk aangegeven, op iedere pagina van mijn site, dat het kopiëren
    alleen is toegestaan wanneer een bronvermelding wordt geplaatst.

    Originele bronnen:
    http://www.jannekes.nl/taart/indexkoek.htm
    http://www.jannekes.nl/taart/indexcake.htm
    http://www.jannekes.nl/taart/

    Voor de Nederlandse Wet staat dit gelijk aan DIEFSTAL.
    http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/25264/

    Zie ook: http://www.jannekes.nl/diversen/algemeen.htm kopje disclaimer

    Je moet de hierna vermelde recepten binnen een week verwijderen.


    Janneke de Vries
    Janneke's Receptenpagina,
    http://www.jannekes.nl


    Koekjes
    - Amandelmakronen
    - Arakkoekjes
    - Arnhemse-meisjes
    - Baklavarolletjes
    - Bokkenpoten
    - Chinese gelukskoekjes
    - Choco-pindakoekjes
    - Chocolade-lebkuchen
    - Chocoladekoekjes
    - Chocoladekrakelingen
    - Cremerolletjes
    - Dennekoeken
    - Eclairs
    - Fryske dumpkes
    - Gemberkoekjes
    - Hazelnootkoeken
    - Jan hagel koekjes
    - Kaaskoekjes
    - Kattentongen
    - Kokos makronen
    - Magdalenakoekjes
    - Bramen soesjes
    - Chocolade muffins
    - Maiskoekjes
    - Schaakbordje
    - Speculaas
    - Spritskoekjes
    - Stroopwafels
    - Suikerkransjes
    - Walnoot makronen
    - Kersensoezen
    - Walnootkoekjes
    - Zandkoekjes
    - Zoete spriraaltjes
    - Moorkoppen
    - Notentaartjes
    - Parijse Soezen
    - Zwarte bessen muffins
    - Perzik amandelstrudel
    - Roomkaastaartjes
    - Slagroomsoesjes


    Gebak cake

    - Appeltaart
    - Ananasbeignets
    - Appelbeignets
    - Appelcake
    - Koffie chocoladecake
    - Koffiecake
    - Likeurtaartjes
    - Marmercake
    - Soezenringen
    - Chocoladecake

    Taart

    - Bananentaart
    - Aardbeien Kwarktaart
    - Basis recept Soezendeeg gezoet
    - Basis recept Soezendeeg ongezoet
    - Basis strudeldeeg 1
    - Basis strudeldeeg 2
    - Biscuitdeeg-basis-1
    - Biscuitdeeg-basis-2
    - Biscuittaart
    - Bosbessentaart
    - Bramentaart
    - Cakerol
    - Chocolade-slagroomtaart
    - Chocoladetaart
    - Chocoladetaart-met-noten
    - Citroenschuimtaart
    - Citroentaart-1
    - Citroentaart-2
    - Creme-au-beurre-taart
    - Frambozentaart
    - Kaneeltaart
    - Kastanjetaart
    - Kersen Kwarktaart
    - Kersentaart
    - Kiwi Kwarktaart
    - Kiwitaart
    - Kruisbessentaart
    - Kwark Kruimelkoek
    - Kwarktaart
    - Kweeperentaart
    - Linzer taart 1
    - Linzer taart 2
    - Maanzaadstrudel
    - Malakofftaart
    - Mokka
    - Mon-chou-taart
    - Noga Roomtaart
    - Noten Kersentaart
    - Oranjekoek
    - Panforte
    - Pavlova
    - Perentaart
    - Pruimenstrudel
    - Rijstevlaai
    - Sachertorte
    - Sinaasappeltaart
    - Slagroom rumtaart
    - Slagroomtaart
    - Soezentaart 1
    - Soezentaart 2

    BeantwoordenVerwijderen