woensdag 11 maart 2009

Wiener mélange

Ingrediënten voor 4 glazen:


± 3 dl sterke koffie
2 eetlepels vloeibare honing
3 eetlepels suiker
125 ml slagroom
½ l vanille roomijs
½ eetlepel cacaopoeder
spuitzak met grove kartelmond
kleine ijsbolletjestang
4 halfhoge glazen

Bereiding:

De honing en 2 eetlepels suiker door de koffie roeren. De koffie laten afkoelen en in de koelkast in ± 1 uur ijskoud laten worden.Intussen in een kom de slagroom met de rest van de suiker stijfkloppen en de slagroom dan overdoen in de spuitzak.Tot gebruik de spuitzak afgedekt in de koelkast zetten.Met een ijsbolletjestang in elk glas 2 bolletjes ijs scheppen en daarover de koude koffie schenken.Elk glas tenslotte garneren met een flinke toef slagroom en bestrooien met wat cacaopoeder. De wiener mélange direct serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten