woensdag 11 maart 2009

Meloenmousse

Ingrediënten voor 4 personen:

5 blaadjes witte gelatine
1 Hollandse ogenmeloen (± 500 g)
2 eetlepels meloenlikeur (slijter)
_ l slagroom
40 g suiker
100 g magere kwark
4 (glazen) ijscoupes
evt. 4 blaadjes munt

Bereiding:

In een kom met ruim koud water de gelatine ± 5 minuten laten weken. De meloen in parten snijden, de schillen en de pitten verwijderen. In de keukenmachine of roerzeef 300 g van de meloen pureren, en in een steelpan de helft van de meloenpuree aan de kook brengen. De gelatine goed uitknijpen en dit van het vuur af in de puree oplossen.De rest van de meloenpuree en 1 eetlepel likeur erdoor roeren.In een kom de slagroom met de suiker stijfkloppen. De meloenpuree en de kwark erdoor kloppen en de massa over de coupes verdelen.De meloenmousse afgedekt in de koelkast in ± 2 uur laten opstijven.De rest van de meloen in stukjes snijden, overdoen in een kom en besprenkelen met de rest van de likeur. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.De meloenstukjes voorzichtig doorscheppen en deze op de meloenmousse scheppen. Eventueel garneren met een blaadje munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten