dinsdag 9 juni 2009

Kruidige kipgehaktballetjes in Satésaus Ketjap Manis

Benodigdheden :


· 300 g kipgehakt
· 2 el gehaktkruiden met paneermeel
· Conimex Sambal Manis
· 1.5 tl Conimex Djintan
· 6 el fijngehakte selderij
· 400 g pandan rijst
· 1 sinaasappel
· Conimex Wok Olie
· 400 g gesneden spitskool
· 4 kleine rode uien
· 1 pot Conimex Satésaus Ketjap Manis


Bereiding:

Meng het gehakt goed met de gehaktkruiden, 1 tl sambal, 0,5 theelepel djintan en 2 el selderij. Draai er 20 kleine balletjes van en laat ze 10 minuten in de koelkast rusten.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met 1 tl djintan, 0,5 tl sambal, 3 tl wokolie, 1 el selderij en de spitskool. Pel en snijd de uien elk in 6 partjes.

Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de gehaktballetjes 4 minuten. Voeg de partjes ui toe en roerbak ze 4 minuten mee. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg de helft van de saus aan de balletjes toe.

Schep de rijst en de kruidige kipgehaktballetjes in satésaus op 4 borden. Strooi de rest van de selderij erover. Geef de salade en de rest van de saus er apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten