donderdag 9 september 2010

Gewokte Hot Ajam met gember, broccoli en basmati rijst

Benodigdheden:


400 g basmati rijst
400 g kipfilet
1 pakje Conimex Mix voor Hot Ajam
Conimex Wok Olie
2 rode uien
50 g verse gember
600 g broccoliroosjes


Bereiding:


Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 el olie. Voeg de kip toe en marineer 5 min.

Pel en snijd de uien in ringen. Schil de gember en hak het fijn.

Kook de broccoli 6 min. in kokend water. Afgieten en laten uitlekken.

Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes kip 5 min. Voeg de ui en de gember toe en wok nog 3 min. Voeg de broccoli toe en wok nog 3 min. Roer de sausmix (uit het pakje) en 300 ml koud water erdoor. Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.

Schep de rijst in 4 kommen of op borden en verdeel de hot ajam met gember en broccoli erover.

1 opmerking: