Benodigdheden:
400 g basmati rijst
400 g kipfilet
1 pakje Conimex Mix voor Hot Ajam
Conimex Wok Olie
2 rode uien
50 g verse gember
600 g broccoliroosjes
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 el olie. Voeg de kip toe en marineer 5 min.
Pel en snijd de uien in ringen. Schil de gember en hak het fijn.
Kook de broccoli 6 min. in kokend water. Afgieten en laten uitlekken.
Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes kip 5 min. Voeg de ui en de gember toe en wok nog 3 min. Voeg de broccoli toe en wok nog 3 min. Roer de sausmix (uit het pakje) en 300 ml koud water erdoor. Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.
Schep de rijst in 4 kommen of op borden en verdeel de hot ajam met gember en broccoli erover.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
balkenbrij is lekkerder
BeantwoordenVerwijderen