zondag 2 mei 2010

Knoflookkoriander rijst

Benodigdheden:


• 400 g kipfilet
• 1 teentje knoflook
• 2 tl Conimex Djintan
• Conimex Wok Olie
• 1 paksoi
• 2 rode uien
• 2 zakjes Conimex Yellow Long Grain Wok Rijst
• 12 el Conimex Woksaus Knoflook Koriander


Bereiding:

Snijd de kip in dunne plakjes. Pel en pers het teentje knoflook fijn. Meng de kip met de knoflook, wat peper,en zout, de djintan en 1 el olie. Rijg de plakjes kipfilet aan satéstokjes.

Snijd de paksoi in reepjes. Pel de uien en snijd in partjes.

Verhit een grillpan of hapjespan, rooster de kip in ca. 8 min. rondom gaar en goudbruin.

Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de uienpartjes 4-5 minuten. Voeg de paksoi toe en wok 2 minuten mee. Voeg de rijst en de woksaus toe en warm het geheel goed door.

Verdeel de rijst over 4 borden en leg de gegrilde kip ernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten