zaterdag 14 maart 2009

Aangeklede fricandeau

Ingredienten :

500 gr varkensfricandeau
1 eetlepel tapenade
50 g boter
2 plakken brie
1 dl rode wijn
1 eetlepel kruidenboter
1 eetlepel mosterd
2 plakken rauwe ham
2 plakken belegen kaas
10 sneetjes casino wit
0,5 dl crème fraîche
sla
2 plakken beenham
cherrytomaatjes
2 plakken spianata romana

Bereiding:

Pak de fricandeau in een netje zodat hij mooi rond blijft tijdens het braden. Verhit de boter in een pan en bak hierin de fricandeau aan alle kanten bruin. Voeg de rode wijn toe en laat 45 minuten stoven. Haal het vlees eruit en laat afkoelen. Snijd plakken van circa 0,5 centimeter. Pureer voor de tapenade 50 gram zwarte olijven, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 hardgekookt ei en 2 basilicumblaadjes. Meng voor de kruidenboter 25 gram zachte boter, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel gehakte tuinkruiden, zout en peper. Kook voor de paprikapuree blokjes rode paprika en tomaat in 1 eetlepel olijfolie gaar en pureer het geheel. Steek het brood en het beleg zo groot uit als de fricandeauplakken zijn. Rooster de sneetjes en beleg ze per twee met: mosterd, belegen kaas en een plak fricandeau* crème fraîche, beenham en een plak fricandeau* spianata romana en een plak fricandeau* tapenade, brie en een plak fricandeau* kruidenboter, rauwe ham en een plak fricandeau* Serveer op een platte schaal en garneer met gemengde sla en cherrytomaatjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten