Ingredienten:
Voor 6 Personen:
- 130 gr blanke amandelen- boter voor de bakvorm- 1 sinaasappel- 1/2 citroen- 3 eierdooiers- 3 eiwitten- 100 gr suiker- 50 gr maizena
Bereidingswijze:
Hak de amandelen fijn. Vet een springvorm (22 cm) in en bestrooi met een deel van de gehakte amandelen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Spoel de sinaasappel en de citroen af met heet water, droog ze af en rasp de schil. Pers het sap uit, meng het en meet 1/2 dl af. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot een schuimige massa. Roer er de geraspte citroen-en sinaasappelschil door alsook de rest van de amandelen en de maizena. Klop de eiwitten met de rest van de suiker in een schone kom stijf en schep door het beslag. Doe het beslag in de ingevette springvorm en bak onderin de oven gedurende 30 minuten. Laat de taart een paar minuten in de vorm staan, haal ze uit de vorm en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten