donderdag 12 maart 2009

Erwtensoep 6

Ingrediënten :

600 gr groene erwten
400 gr spliterwten
1 kg platte ribben
2 varkenshielen
500 gr buikspek
2 kruidenbouillontabletten
1 selderijknol
2 bosjes selderij
6 preien
2 rookworsten
6 liter water

Bereiding:

Laat de hele erwten tenminste 12 uur in het water weken; week de spliterwten niet
Zet de erwten met het water op en voeg het vlees en het spek toe
Breng het geheel aan de kook en laat het 2 uur zachtjes koken
Schuim zo nodig af
Was de prei en de selderijknol en snijd de prei in ringen en de knol in kleine blokjes
Voeg de bouillontabletten, de preiringen en de knolselderijblokjes toe en laat de soep op laag vuur (eventueel op een vlamverdeler) nog 1 uur sudderen
Neem het vlees en het spek uit de pan
Haal de botjes uit het vlees, snijd het vlees en het spek klein en doe beide terug in de soep
Wrijf de erwten tegen de zijkant van de pan fijn
Snijd de selderij fijn en strooi die over de soep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten