woensdag 11 maart 2009

Linzer taart 2

Ingrediënten:

250 gr bloem
250 gr boter
120 gr suiker
120 gr gemalen witte amandelen
40 gr geraspte bittere chocolade
2 eidooiers
1 mespunt kruidnagelpoeder
geraspte schil van 1/2 citroen
1 pot rode of zwarte bessenjam
1 eierdooier

Voorbereiding:

Doe bloem, in vlokken gesneden boter, suiker, gemalen amandelen, geraspte chocolade en dooiers in een diepe kom. Kneed er een glad deeg van en laat het een uur in de koelkast tot rust komen.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Neem 2/3 deel van het deeg en bekleed er een ingevette springvorm mee.
Vermeng de jam met citroen rasp en kruidnagelpoeder en giet het over de taartbodem. Laat aan de rand 2 cm onbedekt.
Rol de rest van het deeg uit op een met bloem bestoven plank en snijd er een aantal dunne reepjes van. Leg ze over de taart. Maak van de rest een dun rolletje en leg dit langs de rand van de vorm. Druk het stevig aan. Bestrijk de deeggarnering met losgeklopt eierdooier. Bak de taart 40-50 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten