dinsdag 10 maart 2009

Babi Pangang met pittige tomatenrijst

Benodigdheden · 400 g witte rijst· 2 dunne preien· 2 teentjes knoflook· 2 tomaten· 400 g hamlappen· Conimex Wok Olie · 1 zak Conimex Roerbaksaus Chinese Babi Pangang · 1 el Conimex Sambal Brandal


Bereiding Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.Maak de preien schoon en snijd in dunne smalle reepjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Was de tomaten en snijd in partjes.Snijd het vlees in reepjes.Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes ca. 4 minuten. Voeg de preireepjes en de helft van de knoflook toe en wok 3 minuten mee. Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.Verhit ondertussen een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook, de sambal en de partjes tomaat 1 minuut. Voeg de rijst toe en wok 3 minuten mee.Verdeel de tomatenrijst over 4 borden en schep de babi pangang ernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten