zaterdag 14 maart 2009

Honingcake

Ingredienten:

- 4 eiwitten (stijfgeklopt)- 4 eigelen- 120 gr boter- 250 gr honing- 400 gr bloem- 1/2 theelepel gember- 1/2 theelepel nootmuskaat- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel- 1 theelepel kaneelpoeder- 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop in een kom gedurende 10 minuten de eigelen met de boter stevig op. Voeg al roerend de honing toe. Zeef de bloem, het bakpoeder en de kruiden boven dit mengsel en zet goed door elkaar. Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor. Giet het beslag in een cakevorm en bak de cake gedurende ongeveer 1 uur op 160 graden. Laat de cake nog 10 minuten in de oven afkoelen. Laat de honingcake ook buiten de oven nog verder afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten