Ingrediënten :
1 kleine ui
1 aardappel
Boter
3 dl water
300 gr maïs (uit blik)
1 kippenbouillontablet
3 dl melk
2 plakjes salami
Bereiding:
Pel de ui, schil de aardappel en snijd ze allebei in stukken
Doe wat boter in een kookpot en laat die op zacht vuur smelten
Doe er de stukken ui bij en laat die enkele minuten stoven (zorg, dat ze niet bruin worden)
Voeg ook de aardappelstukken en het water toe
Houd 3 eetlepels van de maïs apart (die gebruikt u straks voor de versiering van de soep)
Doe de rest van de maïs in de kookpot, breng alles aan de kook en voeg het bouillonblokje toe
Laat de soep 20 minuten koken
Haal de pot dan van het vuur, zodat ze ophoudt met koken
Mix de soep mooi glad en giet er de melk bij
Giet de soep nog door een fijne zeef, zodat de maïsvelletjes achterblijven
Schep in elk bord wat soep, leg in het midden een beetje maïskorrels en maak leuke zonnestralen met reepjes salami
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten