zaterdag 14 maart 2009

Koffiecake

Ingredienten:

150 gr zachte boter- 150 gr griessuiker- 1 snuifje zout- 4 eidooiers- 3 koffielepels oploskoffie- 1 mespuntje kaneel- 1/2 geraspte sinaasappelschil- 300 gr zelfrijzende bloem- 4 eiwitten stijfgeklopt- 100 gr chocolade met mokkasmaak, in stukjes verbrokkeldVoor de glazuur:- 1.5 eetlepels heet water- 1 theelepel oploskoffie- 1/2 theelepel cacaopoeder- 100 gr poedersuiker

Bereidingswijze:

Roer de zachte boter in een mengkom schuimig. Voeg er, beetje bij beetje, de suiker, het zout en de eidooiers aan toe. Blijf goed roeren totdat de suiker goed is opgelost. Roer door dit mengsel de oploskoffie, het mespuntje kaneel en de geraspte sinaasappelschil. Zeef hierover de bloem en voeg de eiwitten en de chocolade toe. Spatel alles luchtig door elkaar. Boter een tulbandvorm in en vul hem met het luchtige deeg. Afbakken in een hete oven (180°C) gedurende 25 min. Neem uit de vorm en laat op een rooster afkoelen. Maak ondertussen de glazuur. Meng daarvoor het heet water met de oploskoffie. Voeg het cacaopoeder en de poedersuiker toe en roer tot een glad glazuur. Giet over de cake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten